Malzemeler;
Tavuk için:
►2 adet şerit doğranmış derisiz tavuk göğsü 4 adet incecik doğranmış kuru kayısı
►Yarım çay bardağı beyaz şarap
►2 adet doğranmış soğan
►Zeytinyağı
►1 çay kaşığı tarçın
Fasulye için:
►1-2 avuç taze fasulye
►3 adet ince doğranmış soğan
►Zeytinyağı
►1 kaşık sirkesi
►1 çay kaşığı bal
►1 yemek kaşığı soyulmuş badem
►Tuz ve taze karabiber
Yapılışı;
Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın. Tavuk hariç, tavuk için kullanacağınız diger malzemeleri mikserde püre haline gelene kadar karıştırın. Tavukları sote edin. Karışımı tavukların üzerine sürün ve fırında 10dakika pişirin. Fasulye için; soğanı, sirke ve balı sote edin. Bademleri ,yağı ve fasulyeleri ilave edip karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavukla birlikte servis edin.