Malzemeler :
►100 gr. tel kadayıf
►1 su b. toz şeker
►1 su b. ceviz
►Hamuru İçin:
►Yarım kg. un
►1 pk. margarin
►3 yumurta
►2 su b. pudra şekeri
►tuz
Üzeri İçin:
►1 yumurta sarısı
►Tel kadayıf
►Şerbeti İçin
►2 su b. toz şeker
►1 su b. su
►1 dilim limon
Hamuru için, hamur malzemelerini geniş bir kabın içersine alıp kulak memesi yumuşaklığında(tam anneanemin tarifleri gbi; aldığı kadar un, göz kararı şeker,kulak memesi kıvamı) bir hamur yoğuruyoruz. Bir tencerede kadayıf, şeker ve cevizi kavuruyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine bastırıyoruz. Ortasına iç harçtan koyup hamuru kapatıyoruz. Kapattıktan sonra tekrar yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir tutam kadayıf yerleştiriyoruz.
Bir tencerede şerbet malzemelerini koyup pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Tatlımızın biraz dinlendikten sonra şerbeti üzerine ılık bir şekilde döküyoruz ve çekmeye bırakıyoruz.