Malzemeler;
►4 su bardağı patates nişastası
►1,5 su bardağı toz şeker
►2 yemek kaşığı tereyağı
►Yarım su bardağı pudra şekeri
►1 su bardağı badem içi
►6 adet yumurta
►1 adet limon
►1 paket vanilya
►1 su bardağı vişne
►1 paket labne peynir
Hazırlanışı;
Büyük bir kasede yumurtaların sarılarıyla toz şeker köpürene dek çırpın. Limon kabuğunu çırpmaya ara vermeden vanilya ve nişastayı azar azar yedirin. Oda ısısında erimiş 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyin. Başka bir kasede yumurtaların akları kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpın. Bundan kaşık kaşık alın ve diğer karışıma yedirin. Tüm karışımıbirbirine yedirin.Turta kalıbını yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın. Spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Turtayı fırından alıp ılıtın. Badem içlerini kaynar suya sokup kabuklarını ayıklayın, bir tavada hafifçe kavurun ve bir parçasını döverek ufaltın. Geri kalanını da tüm olarak bir kenara ayırın. Labne, dövülmüş badem ve pudra şekerini iyice karıştırın. Bu karışımı turtanın yüzünü ve kenarlarını sıvayın. Vişne ve tüm bademleri turtanın içerisine serin. Servis edin. Afiyet olsun.