ÜNLÜ STİLİ
Ümit Restaurant’ta keyifli bir akşam siz ve dostlarınızı bekliyor
Yeşilköy sahilinde 4 katlı bir binada konuşlanan Ümit Restaurant, müşterilerine lezzetli bir yemek ve keyfi birarada sunuyor.
GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Aralık 2010
Yeşilköy sahilinde 4 katlı bir binada konuşlanan Ümit Restaurant, müşterilerine lezzetli bir yemek ve keyfi birarada sunuyor. 30'lu yaşlarında olmasına rağmen deneyimli bir işletmeci olan Ümit Gül tarafından işletilen Ümit Restaurant, Karadeniz ve Ege mutfağının harmanlandığı bir restoran.
Ümit Restaurant'ın aşçısı Ali Usta'nın elinden çıkan ustaya özgü lezzetler ise restoranın alamet-i farikalarından. Kalamar dolması, lagos lokumu, balık içli köftesi, deniz kabuklularından yapılan kiremitte sote, fırında kalkan tandır, payella pilavı, çerkez tavuğu gibi y
apılan çerkez balığı, mezgit kavurma, ızgarada lagos, ıspanaklı midye Ümit Restaurant'ın spesiyallerinden. Her birinde ayrı bir sos, ayrı bir lezzet kullanıyor Ali Usta. Restoranın işletmecisi Ümit Gül, yaklaşık 17 senedir balıkla içiçe. Aslen Kastamonulu olan Gül, 11 yaşında eniştesinin yanında başladığı çıraklığa şimdi kendi restoranını işleten bir işletmeci olarak devam ediyor. Eresin Otel, Kaşıbeyaz Balık, Beyti Et Lokantası, Güverte Balık gibi yerlerde çalışan Ümit Gül, 2010 yılının
Ağustos ayında kendi restoranını açarak, farklı lezzetleri müşterilerine sunmaya karar verdi. Gül, sonbaharın bu aylarında en çok palamut, sarıkanat, lüferi öneriyor balıkseverlere. Levrekte ise tatlısu levreğinin etinin daha lezzetli olduğunu vurguluyor.



