Malzemeler:
►4 orta boy kabak,
►1 demet maydanoz,
►Yarım demet dereotu,
►6 yumurta,
►1 su bardaği un,
►2 tatlı kasigi tuz,
►1 tatlı kasigi kara biber,
►1 tatlı kaşığı pul biber
►1 bardaktan 1 parmak eksik sıvı yağ
►İsteğe bağlı beyaz peynir
►4 orta boy kabak,
►1 demet maydanoz,
►Yarım demet dereotu,
►6 yumurta,
►1 su bardaği un,
►2 tatlı kasigi tuz,
►1 tatlı kasigi kara biber,
►1 tatlı kaşığı pul biber
►1 bardaktan 1 parmak eksik sıvı yağ
►İsteğe bağlı beyaz peynir
Hazırlanışı:
Kabakları küp küp doğra. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıy, kabağa ekle. Yumurtaları ayrı bir kapta çırp. Kabağa ekle. Unu azar azar ekleyip karıştır, tuz,pul biber ve karabiberi koy. Yağı karışıma ekle. İyice karıştır. Dikdörtgen bir cam tepsiyi yağla. Karışımı tepsiye düzgünce yay. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişir, dilimle.
Halam dolma yaparken oyduğu patlıcan ve kabakların içi ile bu böreği yapardı. Adana yöresidir.