Malzemeler:
8 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı tereyağı
Dondurma ya da kaymak
1 kg dondurulmuş ayıklanmış vişne
3 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI; Vişneleri bir tencereye koyun. Üzerine şeker ve suyu ekleyin. Orta ısılı ateşe koyun. Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ekmekleri küp küp doğrayın. Bir tavada erittiğiniz yağın içine aktarın. Sürekli karıştırarak 10 kızartın. Ekmeklerin üzerine vişneleri suyuyla beraber aktarın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dondurma ya da kaymakla beraber servis edin.
8 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı tereyağı
Dondurma ya da kaymak
1 kg dondurulmuş ayıklanmış vişne
3 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI;