Yılbaşı kestaneli pilav
MODA HABER

Yılbaşı kestaneli pilav

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Aralık 2010

Hazırlanışı:

►3 su bardağı pirinç
►500 gram pişmiş doğranmış kestane
►3 yemek kaşığı tereyağı
►1 çay bardağı sıvı yağ
►1 yemek kaşığı çam fıstığı
►2 adet tavuk bulyon
►2,5 bardak su
►2 baş soğan
►1 su bardağı kadar hindi karacigeri
►Karabiber
►Yeni bahar
►2 yemek kaşığı kuş üzümü
►Tuz


Hazırlanışı:

Pirinci Yıkayın. Soğanları küp doğrayın. Kuş üzümünü yıkayıp küçük bir kapta sıcak suya ıslayın. Pilav tencerenizde çam fıstıklarını tereyağ ve sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Pembeleşince soğanları ekleyin. Soğan saydamlaşınca ciğeri ekleyin. Kestaneleride ilave edin. Pişirmeye devam edin. Pirinci , bulyonu,kuş üzümünü ilave edin. İyice kavrulduklarına emin olunca suyu ekleyin. Kısık ateste pisirin. Ocağı kapatın. Pilavı demlendirin. Karabiber, bol yeni bahar ekleyip karıştırın. Servise sunun.