Malzemeler
♦2 su bardağı pirinç
♦1 baş kuru soğan
♦1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
♦5 adet taze soğan yaprağı
♦1 yemek kaşığı tereyağı
♦1 yemek kaşığı ayıklanmış şam fıstığı
♦Tuz
♦Karabiber
♦Kuru nane
Hazırlanışı:
Kuru soğanı zar gibi doğrayın. Tereyağını kızdırıp soğanları kavurun. Pirinci soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Fıstıkları da atıp iki üç dakika daha kavurun. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar, pişirin. Demlenmeye bırakın. Taze soğan yapraklarını ince doğrayın . Zeytinlerle harmanlayın. Pilavın içerisine ekleyip karıştırın.Karabiber ekleyin. Servise sunun.
Afiyet olsun
♦2 su bardağı pirinç
♦1 baş kuru soğan
♦1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
♦5 adet taze soğan yaprağı
♦1 yemek kaşığı tereyağı
♦1 yemek kaşığı ayıklanmış şam fıstığı
♦Tuz
♦Karabiber
♦Kuru nane
Hazırlanışı:
Kuru soğanı zar gibi doğrayın. Tereyağını kızdırıp soğanları kavurun. Pirinci soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Fıstıkları da atıp iki üç dakika daha kavurun. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar, pişirin. Demlenmeye bırakın. Taze soğan yapraklarını ince doğrayın . Zeytinlerle harmanlayın. Pilavın içerisine ekleyip karıştırın.Karabiber ekleyin. Servise sunun.
Afiyet olsun