Malzemeler:
►2 adet ayva
►1 adet doğranmış havuç
►1 adet doğranmış patates
►10 adet arpacık soğan
►2 diş sarımsak
►1 çay bardağı zeytinyağı
►½ limon
►1 adet portakal
►1 tutam taze fesleğen
►Tuz,karabiber, şeker
►Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Ayvaları soyun ve küp küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı, havucu ekleyip pembeleştirin. Küçük bir kapta, limon suyu, portakal suyu, şeker, tuz ve suyu karıştırın. Pembeleşen soğanlara patatesi de ekleyin. 5 dk. sonra ayvaları ekleyin. Şekerli limonlu karışımı ekleyin. 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
►2 adet ayva
►1 adet doğranmış havuç
►1 adet doğranmış patates
►10 adet arpacık soğan
►2 diş sarımsak
►1 çay bardağı zeytinyağı
►½ limon
►1 adet portakal
►1 tutam taze fesleğen
►Tuz,karabiber, şeker
►Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Ayvaları soyun ve küp küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı, havucu ekleyip pembeleştirin. Küçük bir kapta, limon suyu, portakal suyu, şeker, tuz ve suyu karıştırın. Pembeleşen soğanlara patatesi de ekleyin. 5 dk. sonra ayvaları ekleyin. Şekerli limonlu karışımı ekleyin. 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.